Povestea cu certificatul de nastere al lui Barack Obama mi se pare una dintre cele mai amuzante scorneli ale conspiratorilor americani. Pe de o parte, e clar ca, in mijlocul verii, presa americana nu prea are subiecte si atunci pleaca urechea la opiniile unor republicani mai mult sau mai putin extremisti care nu accepta ca au pierdut alegerile.

Pe de alta parte, aceasta poveste arata cat de fascinati sunt americanii de teoriile conspiratiei. Unii „specialisti” sustin ca, deoarece Barack Obama nu a adus pana acum dovezi concludente despre nasterea sa pe teritoriul SUA, el ar trebui arestat si… deportat. Daca aveti timp de pierdut, vedeti un pseudo-documentar cu astfel de „experti” aici.

De fapt, dovezile exista si au fost deja publicate pe Internet. FastCheck.org, un proiect al Universitatii din Pennsylvania, a publicat fotografii si copii scanate ale certificatului de nastere ce atesta faptul ca actualul presedinte al USA s-a nascut in Honolulu, Hawaii, al 50-lea stat american. Site-ul a reprodus chiar si o notita din „Honolulu Advertiser”, de pe 13 august 1961, care anunta nasterea unui fiul al dnei si dlui Barack H. Obama. Directorul Departamentului american al Sanatatii a confirmat, la randul sau, ca certificatul de nastere exista si e autentic.

Citeste textul integral si comenteaza pe blogul lui Catalin Sturza.