Politia israeliana a recomandat duminica inculparea ministrului ultranationalist al Afacerilor externe, Avidgor Lieberman, pentru coruptie si spalare de bani, relateaza AFP.

"Departamentul pentru fraude a recomandat inculparea ministrului Avigdor Lieberman, acuzat de spalare de bani, coruptie si obstructionarea justitiei", a afirmat un oficial al politiei, sub acoperirea anonimatului.

Aceasta recomandare va fi inaintata in zilele urmatoare procurorului general al Israelului, Menahem Mazouz, care va decide daca il va inculpa sau nu pe Lieberman. Daca avizul va fi pozitiv, ministrul va fi obligat sa demisioneze.

Obiect al unei anchete care dureaza de peste zece ani, Lieberman, seful partidului ultranationalist Israel Beiteinou, a fost audiat de nenumarate ori de departamentul pentru cercetarea fraudelor, care il banuieste de coruptie, frauda, spalare de bani, abuz de incredere si obstructionarea justitiei.

Potrivit presei israeliene, el ar fi primit "sume importante de bani proveniti din strainatate" pentru a-si finanta campania electorala, tranzitati prin mai multe societati fictive si conturi bancare.

Lieberman, in varsta de 51 de ani, a fost numit in fruntea diplomatiei Israelului dupa succesul pe care l-au inregistrat ultranationalistii la alegerile legislative din februarie, cand au devenit al treilea partid al tarii, cu 15 deputati din totalul de 120.