Caderea dramatica a economiei americane "pare sa fi trecut" insa redresarea va fi probabil lenta si graduala, din cauza nesigurantei legata de piata muncii si de cea imobiliara, a declarat vineri Fondul Monetar International, citat de Reuters. Miercuri, intr-un discurs tinut in Carolina de Nord, presedintele Barack Obama a declarat ca Statele Unite ar putea sa fie martorele "inceputului sfarsitului perioadei de recesiune", adaugand ca "piata financiara este in urcare iar sistemul nu mai este in pragul colapsului".

Board-ul FMI a afirmat ca factorii de decizie din SUA trebuie sa stabilizeze economia, sa dezvolte programe de iesire din planul de stimulare, sa intareasca legislatia financiara si sa reduca deficitele bugetare pe termen mediu.

"Ca un rezultat al masurilor in forta si complete luate, caderea dramatica in productia economica pare sa se fi terminat iar increderea in stabilitatea financiara s-a intarit", se spune intr-un raport al Fondului. "Cu toate acestea... redresarea va fi probabil graduala", sustin expertii Fondului Monetar International.

Miercuri, presedintele american, Barack Obama, a declarat ca Statele Unite ar putea sa fie martorele "inceputului sfarsitului perioadei de recesiune", adaugand ca "piata financiara este in urcare iar sistemul nu mai este in pragul colapsului".

"Prin dezghetarea pietei creditelor si acordarea de imprumuturi familiilor si companiilor, am impiedicat recesiunea sa devina depresiune", a adaugat liderul de la Casa Alba.