Circa 46 de persoane au fost ranite in orasul spaniol Burgos dupa ce o masina capcana a explodat in apropierea unei cazarmi apartinand Garzii Civile, informeaza BBC. Deflagratia a spart toate geamurile aflate pe fatada imobilului.

"Toate geamurile au fost sparte. Cladirea e atat de afectata incat e un miracol ca nimeni nu a fost ranit mai serios", a declarat un purtator de cuvant al serviciilor de urgenta.

Cei mai multi dintre raniti au fost loviti de bucati de sticla.

Politia sustine ca in spatele atacului se afla organizatia separatista basca ETA. Spre deosebire insa de atacurile precedente, nimeni nu a avertizat presa sau politia in legatura cu iminenta producerii exploziei.

ETA a declansat, la sfarsitul anilor '60, o lupta armata pentru un stat independent in nordul Spaniei si sud-vestul Frantei. Peste 800 de persoane au fost ucise in urma violentelor.

In urma cu doi ani, grupul a pus capat unui armistitiu, insa analistii cred ca ETA se afla sub presiune puternica dupa ce mai multi dintre liderii sai au fost arestati.

Luna trecuta, organizatia a fost acuzata ca s-a aflat in spatele unui atentat cu masina capcana in Bilbao, in urma caruia un ofiter de politie a fost ucis.