O galerie de arta din Glasgow (Scotia) a scandalizat Biserica Catolica dupa ce, "in numele artei", vizitatorii sai au scris injuraturi si mesaje considerate "insultatoare" pe Biblie, informeaza stuff.co.nz. The Gallery of Modern Art in Glasgow i-a invitat pe iubitorii de arta sa-si scrie opiniile pe o Biblie ce face parte din expozitia "Made in God's Image".

Alaturi de Cartea Sfanta expusa se afla cateva creioane si mesajul: "Daca simti ca ai fost exclus din Biblie, te rog sa-ti rescrii drumul inapoi in ea".

Publicatia din Noua Zeelanda precizeaza ca mai multi vizitatori au lasat mesaje obscene. De exemplu, o vizitatoare a scris: "Sunt femeie, bisexuala si mandra. Nu vreau un dumnezeu care e dezamagit de lucrul acesta", in timp ce altii au postat mesaje de genul: "Evanghelia dupa Luke Skywalker" (n.red. personaj fictional din "Razboiul Stelelor"), "F*** the Bible", "Dumnezeul fascist".

Expozitia, in care vizitatorii pot vedea si o femeie care rupe pagini din Biblie si le ascunde in chiloti, a scandalizat Biserica Romano-Catolica si Biserica Scotiei. Un purtator de cuvant al Bisericii Catolice a spus ca "ne intrebam daca organizatorii ar fi fost atat de dispusi sa vandalizeze Coranul?".

Artistul Anthony Schrag se apara insa sustinand ca "toate lucrurile jignitoare care au fost scrise nu reprezinta scopul acestei expozitii... Cei care se declara jigniti se simt insultati de lucrurile pe care le-au scris oamenii sau doar de simpla idee ca cineva ar putea scrie pe Biblie?".

Metropolitan Community Church a propus initial expozitia ca un mijloc de a "recastiga Biblia ca un text sacru", insa cativa dintre membrii sai s-au declarat socati de injuraturile scrise in Cartea Sfanta.