Desi critica frecvent "imperialismul Statelor Unite", puterea comunista din Coreea de Nord ofera poporului sau sansa de a gusta din traditionalii hamburgeri americani, la Samtaeseong, primul restaurant de tip fast-food deschis in aceasta tara, transmite AFP.

Localul a fost deschis luna trecuta, la Phenian, in cooperare cu o societate din Singapore, relateaza Choson Sinbo, un cotidian publicat in Japonia si care se adreseaza nord-coreenilor din afara tarii.

La restaurantul Samtaeseong se vind hamburgeri, insa acestia nu sunt numiti astfel, ci "carne de vita tocata cu paine", "peste tocat" sau "legume si paine", toate servite impreuna cu "Kimchi", o mancare traditionala coreeana din varza murata, mai scrie Choson Sinbo.

Un hamburger in varianta nord-coreeana se vinde cu 1,7 dolari (1,2 euro) adica peste jumatate din suma pe care o castiga zilnic un angajat din aceasta tara, platit mediu.

Venitul pe cap de locuitor inregistrat anul trecut in statul asiatic a fost de circa 1.065 de dolari. Mai mult, Coreea de Nord inregistreaza regulat perioade de foamete.

In martie, cotidianul Choson Sinbo a relatat si despre decizia liderului comunist Kim Jong-Il de a permite deschiderea primului restaurant cu specific italian din tara, in capitala Phenian.