Fiul presedintelui Vladimir Voronin, Oleg, si-a cumparat un Maybach care costa aproape jumatate de milion de euro, ceea ce reprezinta peste 7 milioane de lei moldovenesti. Bugetul acordat de Guvernul de la Chisinau activitatilor pentru tineret este de 3,8 milioane lei, noteaza Jurnal.md.

Potrivit surselor citate de madia din Republica Moldova, Oleg Voronin si-a cumparat masina la sfarsitul lunii martie – inceputul lunii aprilie, exact inainte de alegerile parlamentare care aveau sa aduca o noua victorie pentru Partidul Comunist, controlat de tatal sau.

Cel mai ieftin Maybach, modelul 57, costa 390.201 de euro, iar cel mai scump, 62S, costa 523.838 de euro, fara a lua in calcul lista de optionale care pot creste cu pana la 200.000 de euro pretul masinii.

La exterior, automobilul se remarca printr-un design elegant, iar in interior tapiteria este din piele bej California, care contrasteaza cu intariturile din piele neagra. Insertiile din usi si bord sunt finisate cu lac special, iar covoarele sunt dintr-o stofa speciala obtinuta din blana de miel.

Maybach are ceva cu totul special, ceva unic. Este vorba de un sistem care pulverizeaza discret in interior un parfum creat de marca Givaudan special pentru Maybach. Cei ce s-au ocupat de acest echipament optional spun ca parfumul este difuzat discret, prin intermediul sferei de plexiglas, timp de 10 minute, dupa care sistemul trebuie actionat din nou, manual.

Masina miliardarilor

Potrivit unor date oficiale ale companiei Maybach, in 2008, in intreaga lume au fost vandute 119 masini de aceasta marca. In Romania, exista doar patru astfel de masini, proprietarii lor fiind cei mai bogati oameni de afaceri romani: miliardarii Ion Tariac, Dan Adamescu, Viorel Catarama si Gigi Becali.

Maybach-ul lui Oleg Voronin este unicul din R. Moldova. Averea fiului presedintelui moldovean este estimata de presa din Chisinau la peste doua miliarde de euro.

Averea fiului

In presa s-a scris mult despre fiul Oleg al presedintelui V. Voronin, ale carui afaceri au prosperat in perioada exercitarii mandatului de sef al statului de catre tatal sau. Astfel, firma 'Moldconstruct Market', in care este angajat Oleg Voronin, a castigat multiple licitatii pentru lucrari publice in conditii avantajoase. Oleg Voronin este si presedintele Consiliului de Administratie al Bancii comerciale 'Fincombank', in cadrul careia detin actiuni si alti membri ai familiei Voronin.

Potrivit presei, de la preluarea mandatului de presedinte al R. Moldova de catre V. Voronin, mai multi agenti economici si structuri de stat au fost nevoite sa-si transfere conturile de la alte banci la 'Fincombank'.