Un important lider religios conservator i-a cerut lui Mahmoud Ahmadinejad, in cadrul rugaciunii de vineri, sa-l demita pe prim-vicepresedintele Esfandiar Rahim Mashaie, afirmand ca aceasta este si vointa ghidului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, relateaza AFP.

"Il sustinem pe presedinte (...) dar nu am spus niciodata ca acesta este infailibil", a declarat Ahmad Khatami, membru al Adunarii expertilor si apropiat al ayatollahului Ali Khamenei.

"Ne-am fi dorit ca aceasta afacere sa nu fi mers atat de departe, astfel incat sa fie nevoie de pronuntarea liderului", a adaugat el, in rugaciunea transmisa in direct de radioul de stat.

"Am cerut si inainte sa se revina asupra nominalizarii prim-vicepresedintelui Esfandiar Rahim Mashaie", a subliniat el.

"Dar acum, ca liderul si-a exprimat optiunea, nu mai este momentul ezitarilor", a spus Ahmad Khatami, cerandu-i presedintelui Ahmadinejad "sa se supuna cat mai repede".

Nominalizarea lui Esfandiar Rahim Mashaie, anuntata in data de 17 iulie, a creat un val de nemultumire in randul conservatorilor, care ii reproseaza ca a afirmat, anul trecut, ca Iranul este "prietenul poporului american si al poporului evreu".

Mai multi oficiali iranieni au afirmat in ultimele zile ca ayatollahul Khamenei si-a exprimat opozitia fata de nominalizarea lui Esfandiar Rahim Mashaie, dar aceasta pozitie nu a fost confirmata inca oficial.