Noul prim-ministru desemnat al Bulgariei, Boiko Borisov, a prezentat joi lista completa a viitorului sau Cabinet minoritar, de centru-dreapta. Printre ministrii nominalizati se numara o serie de politicieni reformisti, intre care si un economist de la Banca Mondiala, precum si seful unitatii de lupta contra fraudarii fondurilor europene, transmite Reuters.

Partidul de centru-dreapta GERB, condus de Borisov (50 de ani), fostul primar al Sofiei, a castigat alegerile parlamentare din 5 iulie promitand combaterea coruptiei si crimei organizate, si adoptarea de masuri economice pentru temperarea recesiunii din Bulgaria, cel mai sarac stat din UE.

Borisov l-a desemnat Simeon Djankov, economist in cadrul Bancii Mondiale, pentru a ocupa fotoliul de minitru al Finantelor, precum si functia de vicepremier. Procurorul Margarita Popova, apreciata atat in tara cat si la Bruxelles pentru investigatiile desfasurate in lupta contra fraudarii fondurilor europene, va ocupa portofoliul Jistitiei.

Premierul a prezentat joi, presedintelui bulgar Gheorghi Parvanov, noua echipa guvernamentala, care este asteptata a fi aprobata de Parlament pe 27 iulie, cu sprijinul celorlalte formatiuni de dreapta.