Cel putin 13 persoane au fost ucise si alte cateva ranite intr-o serie de atacuri ale militantilor talibani impotriva unor cladiri guvernamentale in estul Afganistanului, informeaza BBC. Un grup de militanti, intre care s-au aflat si teroristi sinucigasi, a atacat trei cladiri din Gardez.

Militantii au atacat biroul sefului politiei, o statie de politie si imobilul in care isi desfasoara activitatea guvernatorul.

Un doctor local a declarat ca la spitalul sau au fost aduse cadavrele a patru militari. Unele surse au declarat ca sase militanti si-au pierdut viata in urma atacurilor. De asemenea, martorii au afirmat ca cel putin doi dintre atacatori erau imbracati in haine de femei.

BBC precizeaza ca talibanii din Afganistan au lansat, in mai multe randuri, atacuri coordonate in diferite parti din tara.

Pe de alta parte, fortele de securitate au anuntat ca au ucis doi militanti in Jalalabad, in momentul in care incercau sa intre in aeroportul care serveste drept baza militara pentru trupe afgane si straine. Un politist afgan a murit in urma schimbului de focuri.