Un baiat in varsta de 11 ani din Ohio a inceput sa-si vanda din jucarii pentru a-si ajuta familia, confruntata cu dificultati financiare, informeaza CNN. "Desi jucariile sunt minunate, nu ai nevoie de ele", a declarat Zach McGuire, care locuieste in Toledo (Ohio), adaugand ca nu-i pare rau ca renunta la ele caci "nu poti locui sau manca jucarii".

Baiatul a avut ideea de a-si vinde jucariile dupa o conversatie avuta cu tatal sau, care a fost disponibilizat in luna decembrie a anului trecut si nu a reusit sa-si gaseasca de munca.

Tom McGuire afirma ca "situatia economica este in parte responsabila" pentru dificultatile cu care se confrunta, insa da vina si pentru faptul ca nu a fost platit pentru un contract pe care l-a avut vara trecuta.

Tatal lui Zach a declarat ca apreciaza eforturile baiatului de a-l ajuta, insa nu foloseste banii stransi de copil. "Zach are o inima mare, care ofera mult. El a venit la mine cu aceasta idee, spunand ca vrea sa ajute", a declarat McGuire.

CNN precizeaza ca nu este pentru prima data cand Zach ii ajuta pe cei in nevoie. In 2004, el a vandut Kool-Aid si a strans 400 de dolari pentru victimele uraganului Katrina, iar cu cativa ani inainte a oferit "Cocoa for California," in sprijinul celor afectati de incendiile de padure.

Tom McGuire a declarat ca este "foarte mandru" de Zach, care "este un baiat de 11 ani ce nu traieste viata unui copil de 11 ani".

"Ceea ce conteaza este ce faci si cum ii ajuti pe oameni", a spus baiatul.