Un american care isi castiga existenta pozand aproape gol cu turistii in Times Square, poreclit "Cowboy-ul dezbracat", intentioneaza sa candideze pentru functia de primar al New York-ului, anunta Reuters. Robert Burck, care a petrecut ultimii 10 ani in Times Square, cantand la chitara, purtand doar cizme de cowboy, lenjerie intima si o palarie, si indemnandu-i pe turisti sa se pozeze cu el contra cost, promite ca va aduce "transparenta la un alt nivel" daca va fi ales.

Robert Burck este deja o vedeta peste ocean, gratie aparitiilor in presa, dar si reclamelor in care a aparut.

El a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca isi va anunta candidatura in cursul zilei de miercuri, intr-o conferinta de presa, si ca programul sau contine un plan de stimulare a micilor afaceri.

"Nimeni nu stie mai bine decat mine cum sa faca mai mult din putin, iar aceasta este tipul de gandire pe care vreau sa in impartasesc cu locuitorii orasului, cand ma vor alege", spune Robert Burck.

Reuters noteaza ca principalul contracandidat al "Cowboy-ului dezbracat" la primaria New York-ului este chiar actualul primar, Michael Bloomberg, care pare sa se indrepte cu pasi mari spre cel de-al treilea mandat, in lipsa unui contracandidat puternic.