Bernard Madoff, autorul celei mai mari fraude din istorie, trebuie sa lucreze "cu mainile" peste sapte ore pe zi, in penitenciarul unde este incarcerat, scrie AFP. In varsta de 71 de ani, Madoff a fost condamnat la 150 de ani de inchisoare, pentru frauda de zeci de miliarde de dolari.

Detentia a inceput la mijlocul lunii iulie, americanul fiind inchis in penitenciarul Butner, la 650 de kilometri de New York, in Carolina de Nord. Autoritatile l-au plasat pe fostul finantist in atelierul de gravura, unde fabrica "placute cu nume, pentru usi si birouri". Programul de lucru incepe de la ora 7.00 si se termina la ora 14.30. O sursa din interiorul inchisorii, citata de AFP, a declarat ca Madoff s-a adaptat bine noilor conditii de viata, ca poarta aceeasi imbracaminte ca toti ceilalti din arest si ca nu se plange de mancarea de la cantina.

"Nu are nicio problema cu nimeni", dar "toata lumea stie cine este", a precizat aceeasi sursa. Ca si ceilalti detinuti, isi poate folosi castigurile primite din munca pentru a-si imbunatati traiul. Sectiunea 1 a inchisorii Butner "gazduieste" in cea mai mare parte "gulere albe". Printre cei 3.500 de detinuti se afla si seicul orb Omar Abdel-Rahman, creierul atacurilor din 1993 de la World Trade Center din New York, condamnat la inchisoare pe viata.