Britanicul Henry Allingham, cel mai batran barbat din lume, potrivit Guiness World Records, a murit sambata, la varsta de 113 ani, au reprezentantii azilului unde era internat batranul, potrivit AFP. Henry Allingham era si cel mai batran combatant din primul razboi mondial.

"Toata lumea de la St. Dunstan este intristata de disparitia lui Henry, iar toate gandurile noastre bune se indreapta spre familia lui", a declarat Robert Leader, directorul azilului unde era internat batranul.

Pe data de 6 iunie, Henry Allingham sarbatorise implinirea a 113 ani. El a devenit, pentru cateva zile, cel mai batran barbat din lume, potrivit Guiness World Records, dupa ce japonezul Tomoji Tanabe, precedentul detinator al recordului, a murit luna trecuta, la 113 ani si 9 luni.

Cea mai batrana femeie din lume este americanca Gertrude Baines, in varsta de 115 ani.

Henry Allingham era si cel mai batran dintre fostii combatanti din primul razboi mondial. Dupa decesul sau, cel mai batran fost combatant in prima conflagratie mondiala, care este inca in viata, devine un alt britanic, Harry Patch, in varsta de 111 ani. Un alt combatant inca in viata este Claude Choules, in varsta de 108 ani, care locuieste in Australia.