Autopsiile efectuate pe cele 50 de cadavre, descoperite in Atlantic dupa disparitia avionului Air France, indica faptul ca pasagerii "nu au murit prin inecare", au declarat, vineri, anchetatorii francezi, relateaza The Economic Times. Cu toate aceastea, anchetatorii inca nu au descoperit cauzele prabusirii avionului Airbus A330 al companiei Air France în Oceanul Atlantic, la 1 iunie, în urma căruia au murit 228 de persoane.

Colonelul Xavier Mulot, comandant al secţiei de cercetări din jandarmeria transporturilor aeriene, responsabilă cu ancheta judiciară, a declarat ca autopsiile realizate de medicii legişti locali, la care au asistat experţi francezi, au arătat că "pasagerii nu au murit prin înec".

Informatia vine dupa ce la inceputul lunii, Biroul pentru Anchete si Analize (BEA), insarcinat cu ancheta tehnica privind accidentul, a specificat ca avionul Airbus A330 nu s-a dezintegrat in aer, ci era intreg in momentul impactului cu suprafata apei.

BEA a aratat ca sondele de determinare a vitezei - sondele Pitot, ar putea constitui un element in explicarea accidentului, dar pana la acest moment nu se poate afirma ca au fost si cauza prabusirii avionului.

"Avionul nu a fost distrus in zbor", a declarat Alain Bouillard, seful echipei de anchetatori.

"Se pare ca avionul s-a lovit de suprafata apei in linie de zbor, cu o puternica accelerare verticala", a adaugat el, prezentand primele concluzii ale anchetei.