Un analist republican american a declarat ca "albii au construit aceasta tara" si ca merita, datorita acestui lucru, "sa aiba mai multe". Pat Buchanan a facut aceasta declaratie in timpul emisiunii lui Rachel Maddow in care a discutat despre nominalizarea Soniei Sotomayor pentru Curtea Suprema a Statelor Unite. Daca va fi validata, Sotomayor va fi primul hispanic ajuns judecator al Curtii.

Buchanan a declarat ca o considera pe Sotomayor "necalificata", adaugand ca nominalizarea sa de catre presedintele Barack Obama s-a facut prin discriminarea albilor.

Rugat de moderatoarea emisiunii sa explice de ce 108 din 110 judecatori ai Curtii Supreme din SUA au fost albi, Buchanan a declarat: "Cred ca albii au fost 100% din cei care au scris Constitutia, 100% din cei care au semnat Declaratia de Independenta, 100% din cei care au murit la Gettysburg si Vicksburg si probabil aproape 100% din cei care au murit la debarcarea in Normandia. Aceasta a fost o tara construita de albi".

Buchanan s-a referit si la judecatorii Curtii Supreme despre care a spus ca "trebuie sa apere drepturile albilor din clasa muncitoare".

Analistii cred ca numirea Soniei Sotomayor in functia de judecator al Curtii Supreme este o decizie istorica, iar opiniile sale moderat-liberale ar putea sa-i aduca sprijinul democratilor, dar si al unora dintre republicanii din Senat.