UPDATE2: A treia explozie a avut loc vineri dimineata la Jakarta. O masina capcana a explodat in apropierea unui centru comercial din nordul capitalei, la numai cateva ore dupa atentatele de la doua hoteluri de lux, transminte un post de radio local. Ulterior politia a anuntat ca masina a explodat din cauza bateriei defecte si nu a unei bombe.

UPDATE1: Exploziile au fost provocate de bombe de mare putere a anuntat ministrul Securitatii indoneziene, Widodo Adi Sucipto.

Cel putin noua persoane au fost ucise si 48 ranite grav in urma unor explozii care au devastat, joi noaptea, doua hoteluri de lux din capitala indoneziana Jakarta, anunta surse ministeriale citate de agentiile internationale de presa.

Doua explozii s-au produs in jurul orei 4:00 ora Romaniei, la hotelurile Ritz Carlton si Marriott, situate intr-un cartier din centrul orasului, frecventate de oameni de afaceri sositi la Jakarta.

Mai multi straini, intre care un neo- zeelandez sunt printre victime, a anuntat centrul de criza al Ministerului Sanatatii.

Hotelul Marriott mai fusese victima unui atac cu masina capcana in 5 august 2003, cand au murit 12 persoane.

Atentatul a fost atribuit miscarii islamiste Jemaah Islamiyah.

Accesul in cele doua hoteluri a fost blocat vineri dimineata, provocand numeroase ambuteiaje in centrul capitalei Indoneziei.