Departamentul de Politie din Los Angeles ancheteaza moartea lui Michael Jackson ca pe un caz de crima, principalul suspect fiind doctorul Conrad Murray, informeaza site-ul TMZ.com. Avocatii medicului sustin insa ca acesta nu a fost gasit vinovat cu nimic.

Site-ul TMZ, cel care a anunatat primul moartea artistului, citeaza "multiple" surse din politie, care afirma ca "dovezile indica anestezicul Propofol drept cauza principala a mortii lui Jackson".

Politistii sustin ca exista "deja numeroase dovezi solide" care-l indica pe Murray drept persoana care i-a administrat medicamentul lui Michael Jackson.

Printre dovezile detinute de politie se afla cateva obiecte descoperite in locuinta lui Jackson, printre care Propofol si un tub de oxigen. Expertii sustin ca medicamentul, folosit pentru a adormi pacientii inainte de interventiile chirurgicale importante, ar trebui sa fie administrat doar de un anestezist cu experienta. In plus, dermatologul cantaretului, Arnold Klein, a primit marti ordinul de la anchetatori sa prezinte "fise medicale suplimentare".

Site-ul specializat in stiri despre vedete a declarat ca Departamantul Politiei a avut mai multe discutii cu biroul procurorului general din Los Angeles insa cazul nu a fost prezentat deocamdata procurorilor.

Familia megastarului a vorbit in repetate randuri despre "intrebarile fara raspuns" legate de rolul lui Murray in moartea lui Jackson.

La sfarsitul saptamanii trecute, La Toya Jackson a declarat ca fratele sau a fost ucis de catre anturajul sau format din profitori manipulativi. Acuzatiile aduse de La Toya sunt similare cu cele facute de tatal cantaretului, Joe Jackson, intr-un interviu acordat canalului american de televiziune ABC.

LAPD: Varianta asasinarii nu a fost exclusa

Seful Politiei din Los Angeles a anuntat de altfel saptamana trecuta ca anchetatorii nu au exclus varianta asasinarii. Rezultatele autopsiei oficiale nu vor fi cunoscute decat peste doua saptamani, insa La Toya Jackson a cerut efectuarea unei autopsii private. Rezultatele acesteia au fost finalizate vineri, iar La Toya nu a mentionat decat faptul ca semne proaspete de injectii au fost descoperite pe gatul lui Michael.

"Cred ca toata lumea va fi surprinsa cand rezultatele vor fi facute publice. Nu pot sa spun prea multe din cauza ca politia inca ancheteaza cazul. Insa pot doar sa spun ca informatiile din ziare, ca s-au gasit urme de metadona in corpul sau, nu sunt corecte", a spus sora artistului.

Michael Jackosn a murit la 25 iunie, in urma unui stop cardiac.