Un "lider terorist" palestinian, care apre in filmul "Bruno", sustine ca Sasha Baron Cohen l-a intervievat dupa ce i-a prezentat un pretext fals si ameninta ca-l va da in judecata. Filmul "Bruno", lansat vineri, ocupa primul loc in box-office-ul american, cu incasari de peste 30 de milioane de dolari.

Ayman Abu Aita, care este prezentat in film drept "liderul unui grup terorist", a declarat pentru WND ca a fost socat sa afle ca filmul se centreaza in jurul unui personaj homosexual, jucat de Baron Cohen, si include scene cu continut sexual. "El mi-a spus ca filmul urmeaza sa sustina cauza palestiniana. Cand am auzit despre ce era productia, nu mi-a venit sa cred", sustine Aita. In plus, Bruno ii spune in film lui Aita ca "regele vostru Osama arata ca un vrajitor murdar sau un Mos Craciun vagabond".

Aita afirma ca Baron Cohen este "un mare mincinos" si a amenintat ca-l va da in judecata. Saptamana trecuta, Cohen a declarat pentru talk-show-ul lui David Letterman ca "a intervievat un lider terorist intr-o locatie secreta".

In film, Bruno se intalneste cu Aita, pe care il prezeinta ca lider terorist din brigazile Al Aqsa, pe care incearca sa-l determine sa-l rapeasca, in incercarea de a deveni celebru. WND precizeaza ca Aita a fost membru al organizatiei teroriste intre 2001 si 2003, insa in prezent este membru al Partidului Fatah din Fasia Gaza si face parte din conducerea organizatiei Holy Land Trust, care promoveaza drepturile palestinienilor.

In filmul recent lansat, Bruno este un realizator de televiziune homosexual din Austria, care se muta in Los Angeles pentru a deveni "cea mai mare celebritate austriaca dupa Hitler".

Nu este pentru prima data cand Sasha Baron Cohen este dat in judecatata de actorii involuntari din filmele sale. Dupa aparitia precedentei sale productii, "Borat", actorul si producatorii au fost chemati in judecata de satenii din Glod (Romania), dar si de mai multi americani care au aparut in film.