Liderul Coreii de Nord Kim Jong-il este bolnav de cancer si ar putea sa nu mai traiasca mai mult de cinci ani, a anuntat luni postul de televiziune sud-coreean YTN, citat de AFP.

Ministrul sud-coreean al Reunificarii a precizat ca nu are nicio informatie in acest sens, la cateva zile dupa ce televiziunea sud-coreeana a transmis imagini in care Kim Jong-il, in varsta de 67 de ani, parea foarte slabit.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de informatii de la Seul si de la Washington citate de YTN, Kim Jong-il a fost diagnosticat cu cancer de pancreas in perioada presupusului atac cerebral din august anul trecut.

Potrivit surselor medicale de la Beijing, citate de postul de televiziune, speranta de viata a lui Kim Jong-il nu depaseste cinci ani din cauza ratei foarte ridicate a mortalitatii la bolnavii de acest tip de cancer si a varstei sale inaintate.

Serviciul sud-coreean de informatii a spus ca nu poate confirma aceste informatii, aparute la doar trei zile dupa ce un post japonez de televiziune, TBS, anuntase ca liderul de la Phenian sufera de o "boala grava" la pancreas.

Potrivit TBS, Kim Jong-il se afla la resedinta sa din orasul Wonsan, situata in sud-estul Coreii de Nord, unde este ingrijit de o echipa de medici.