Un grup ce militeaza pentru drepturile palestinienilor a distribuit in Paris fluturasi prin care le cere locuitorilor capitalei Frantei sa nu achizitioneze produse facute de "criminalii de razboi" israelieni, informeaza ynetnews.

Pe fluturasii distribuiti de Euro Palestine au fost incluse numele a peste 20 de companii israeliene pe care consumatorii parizieni ar trebui sa le boicoteze, incluzand producatorul de alimente Osem, gigantul farmaceutic Teva si producatorul de vinuri Carmel.

Activistii i-au indemnat pe parizieni sa evite sprijinirea "crimelor din Gaza". Fluturasii le cer locuitorilor Parisului sa boicoteze produsele facute in Israel pentru a protesta fata de "infometarea si reprimarea a milioane de oameni".

Sunt vizate, in special, produsele facute de Teva, fluturasul sustinand ca "multe alte companii produc exact aceleasi medicamente". De asemenea, activistii s-au referit la produsele din colonii, precum avocado, rosii si ardei. "Bunurile sunt produse prin jefuirea palestinienilor de apa si pamant, in timp ce ocupatia israeliana ii impiedica pe palestinieni sa lucreze in agricultura si exporturi".

Fluturasii distribuiti la Paris fac parte dintr-o initiativa mai ampla, despre care activistii afirma ca se desfasoara in mai multe state europene, SUA si Canada.