Gradina Zoologica din Boston ar putea fi inchisa din cauza dificultatilor financiare cu care se confrunta, urmand ca 20% dintre animalele pe care le gazduieste sa fie eutanasiate, informeaza The Boston Globe. Conducerea Franklin Park Zoo, care este singura institutie de acest fel din oras, a anuntat ca va ramane fara fonduri in cateva luni.

Oficialii sustin ca vor fi nevoiti sa inchida atat Franklin Park, cat si o institutie similara, Stone Zoo, in Stoneham.

Conducerea Gradinii Zoloogice a anuntat ca va disponibiliza majoritatea celor 165 de angajati si va incerca sa gaseasca noi adaposturi pentru cele peste 1,000 de animale. Oficialii apreciaza insa ca 20% dintre animale nu vor putea fi relocate, urmand sa fie eutanasiate.

"Nu vom putea gasi adapost pentru toate animalele din Zoo", a declarat presedintele institutiei, John Linehan, intr-o scrisoare adresata Congresului din Massachusetts.

Legislativul din statul american a aprobat initial un ajutor de 6.5 millioane de dolari pentru cele doua Gradini Zoologice, insa guvernatorul Deval Patrick a redus suma la 2.5 millioane de dolari.

Gradina Zoologica din Boston, infiintata in 1913, a anuntat ca nu va eutaniasa animalele decat in momentul in care va fi nevoita sa-si inchida portile.

Mai multi locuitori din oras au demarat online o initiativa prin care solicita semnaturi de sprijin astfel ca Gradina Zoologica sa nu fie inchisa. "Ar fi o tragedie pentru statul Massachusetts sa lasam ca aceste anmimale sa fie ucise din cauza problemelor de buget. Stim ca vremurile economice sunt grele - dar acestea sunt animale nevinovate, inchise in Gradini Zoologice de catre oameni. Aceste animale nu trebuie sa sufere din cauza incapacitatii noastre de a ne gestiona banii".