Autoritatile din Dallas au decis sa reduca numarul politistilor care asigura paza locuintei fostului presedinte american George W. Bush, din cauza dificultatilor financiare cu care se confrunta orasul, informeaza pagina electronica a postului KTVT. Metropola americana are un deficit bugetar de 190 de milioane de dolari.

Trei ofiteri ce pazeau casa lui Bush din nordul orasului Dallas in ture de cate opt ore au fost retrasi recent din dispozitiv. "A trebuit sa o facem. Suntem aproape sa disponibilizam ofiteri", a declarat un oficial al politiei locale.

Oficialii din Dallas declarasera in luna ianuarie ca pretul anual necesar pentru asigurarea securitatii locuintei lui Bush va fi de circa 1 milion de dolari. Prin retragerea celor trei ofiteri, orasul va economisi 300.000 de dolari in fiecare an.

Seful politiei locale, David Kunkle, a declarat insa pentru Dallas Morning News ca decizia departamentului nu a fost luata din cauza problemelor financiare ci in urma unor "masuri de adaptabilitate" la context.

La randul sau, Secret Service a anuntat ca politia din Dallas va fi in continuare "o parte vizibila din dispozitivul de securitate al fostului presedinte".