Liderul Partidului National Britanic (BNP), de extrema-dreapta, recent ales in Parlamentul European, a declarat miercuri ca Uniunea Europeana ar trebui sa scufunde navele cu imigranti africani care incearca sa ajunga pe continent, relateaza AFP.

Nick Griffin, unul din cei doi membri BNP alesi in Parlamentul de la Bruxelles in luna iunie, a declarat pentru BBC ca celor de la bordul navelor va trebui sa li se arunce, in schimb, o pluta de salvare pentru a se intoarce inapoi. Griffin a insistat, astfel, ca numai prin adoptarea unor masuri drastice se poate descuraja imigratia clandestina, inainte ca Europa sa "fie inghitita de Lumea a Treia".

"Singura masura care, mai devreme sau mai tarziu, va stopa imigratia si va impiedica un mare numar de africani subsaharieni sa moara pe drumul inspre Europa este aceea de a actiona foarte dur impotriva celor care sosesc pe continent", a declarat Griffin pentru BBC.

"Sincer, ar trebui sa se scufunde cateva dintre aceste nave", a insistat acesta. "Vom sprijini orice initiativa de acest gen propusa de responsabilii UE (care se ocupa cu lupta impotriva imigratiei clandestine) si ne vom opune oricarei politici care va conduce, in ultima instanta, la acceptarea imigrantilor ilegali in Europa", a adaugat Griffin.

Peste 67.000 de persoane au traversat Marea Mediterana pentru a patrunde in Europa, in 2008, jumatate dintre acestea sosind in Italia si Malta, potrivit datelor publicate in luna ianuarie de Agentia Natiunilor Unite pentru Refugiati. BNP face apel la stoparea imediata a imigratiei in Marea Britanie si "reinstalarea voluntara" a imigrantilor, care se gasesc deja in aceasta tara, in tara lor de origine.