Ministrul de externe din guvernul interimar din Honduras si-a cerut "scuze profunde" pentru ca l-a catalogat pe Barack Obama drept "un mic negru care nu stie unde se afla Tegucigalpa", relateaza miercuri Associated Press. Intr-o scrisoare transmisa presedintelui american, Enrique Ortez i-a explicat acestuia ca respectiva remarca, pe care a facut-o inainte de a fi numit in post, nu s-a dorit a fi jignitoare.

Intr-un interviu televizat, Ortez declarase ca Statele Unite, o tara de "gringos", "nu este un aparator al democratiei", iar presedintele Barack Obama "este un mic negru care nu stie unde se afla Tegucigalpa".

Marti, ministrul interimar de externe a dat publicitatii continutul scrisorii de scuze adresate lui Obama, citind si un comunicat in spaniola prin care ambasadorul american Hugo Llorens isi exprimase indignarea fata de declaratia lui Enrique Ortez.

"Imi exprim profunda indignare fata de comentariile facute despre presedintele Barack Obama care au fost nefericite, lipsite de respect si rasiste", preciza in comunicat diplomatul american.