Inmormantarea lui Michael Jackson s-a incheiat, marti seara, cu melodia Heal the World, dupa care familia starului i-a adus un ultim omagiu. Momentul cel mai emotionat, dar si cel mai controversat, a fost aparitia la microfon a fiicei lui Michael, Paris.

Izbucnind in lacrimi, aceasta a declarat ca "tati a fost cel mai bun tata pe care ti l-ai fi putut imagina vreodata".Majoritatea celor care au comentat evenimentul au apreciat insa ca fetita nu ar fi trebuit expusa unor emotii asa de puternice.

Mariah Carey, Lionel Richie, Stevie Wonder si Jennifer Hudson au cantat in memoria artistului. Queen Latifah, Al Sharpton si Kobe Bryant i-au adus omagii.

Presedintele SUA, Barack Obama a declarat ca Michael a fost unul dintrei cei mai mari artisti ai generatiei noastre: "Cred ca alaturi de Elvis, Sinatra si Beatles el a devenit o parte esentiala a culturii noastre".

Cremonia inmormantarii a facut ca Michael Jackson sa devina oficial si cea mai populara persoana de pe Facebook, avand mai mult de 7 milioane de fani in reteaua de socializare online. Acesta l-a detronat pe presedintele american Barack Obama care are peste 6 milioane de fani.

In ultima saptamana, numarul de fani inscrisi pe pagina lui Jackson a crescut de la 80.000 la 7 milioane, fiind un record pe Facebook. Aceasta inseamna ca a castigat in jur de 20 de fani pe secunda, si chiar mai multi in orele de trafic intens, scrie CNN.

Desfasurarea evenimentelor pe durata zilei:

Ceremonia de inmormantare s-a incheiat dupa circa doua ore.

Actualul si fostul presedinte al SUA, Barack Obama si Bill Clinton, i-au adus un ultim oamgiu lui Michael

ora 22.00 Paris, fiica lui Michael: Tati a fost cel mai bun tata pe care ti l-ai fi putut imagina vreodata

ora 21.40 Actrita Brooke Shields a vorbit despre prietenia cu Michael Jackson.

ora 21.25 Omagiu adus de cantaretul John Mayer, care a interpretat la chitara piesa "Why?"

ora 21.25 Reverendul Al Sharpton a laudat viata si cariera artistuluicare "a rupt cortina culorii si a adus impreuna oameni de rase diferite".

ora 21.20 Jennifer Hudson a cantat "Will You Be There", din repertoriul lui Michael Jackson.

ora 21.15 Baschetbalistii Kobe Bryant si "Magic" Johnson vorbesc despre actiunile caritabile ale lui Michael Jackson

ora 21.05 Stevie Wonder: "Este un moment pe care nu doream sa-l traiesc"

ora 20.55 Berry Gordy, fondatorul casei Motown: "Michael a fost ca un fiu pentru mine". Anterior, Lionel Richie a cantat in memoria artistului disparut

ora 20.45 "Michael a fost cel mai mare star de pe pamant", a declarat Queen Latifah in fata publicului.

ora 20.40 Mariah Carey a cantat piesa "I'll be there", in timp ce pe un ecran gigant se derulau imagini din cariera lui Michael Jackson.

ora 20.35 Pastorul Lucios Smith rosteste un omagiu in memoria artistului.

ora 20.30 Sicriul lui Michael Jackson, acoperit de trandafiri rosii, a fost depus pe scena de la Staples Center.

ora 20.15 Un mesaj de condoleante trimis de fostul lider sud-african Nelson Mandela a fost citit in arena Staples. A urmat un mesaj de la Diana Ross

ora 20.10 Ceremonia de la Staples Center a inceput cu un moment de reculegere.

ora 20.00 Politia estimeaza ca peste 50.000 de persoane se afla in apropiere de arena Staples din Los Angeles.

ora 19.50 Sicriul cu trupul neinsufleti al lui Michael Jackson a ajuns la Staples Center. TMZ a precizat ca sicriul a fost insotit de "un convoi motorizat" al politiei din metropola americana.

Sicriul a fost transportat la arena Staples pentru ceremonia funerara, fiind pazit de soldatii din trupele de elita SWAT ale Departamentului Politiei din Los Angeles, informeaza TMZ. Circa 17.500 de fani si vedete iau parte la ceremonia de la Staples Center. In cursul diminetii, 100 de persoane au participat la un serviciu funerar desfasurat la cimitirul Forest Lawn.

ora 19.15 Mai multe site-uri de stiri sustin ca trupul lui Michael nu se afla in sicriul scos din capela de la Forest Lawn. TMZ dezminte categoric informatia.

Michael va fi inmormantat in L.A.
Michael va fi inmormantat in L.A.
Foto: AGERPRES
ora 19.00 Serviciul funerar privat de la Forest Lawn s-a incheiat.

ora 18.30 Politistii au arestat un fan al cantaretului in apropierea arenei Staples din Los Angeles.

ora 18.00 Un grup de protestatari se afla in apropiere de locul ceremoniei, agitand pancarte pe care scrie "Dumnezeu te uraste" si "Jacko in iad". Mii de fani se afla stransi la Staples Center.

Inmormantarea lui Michael Jackson a avut loc marti, la Los Angeles. Potrivit TMZ.com si Access Hollywood, Michael a fost ingropat intr-un sicriu placat cu aur, in valoare de 25.000 de dolari. Acesta a fost comandat la aceeasi firma care a produs si sicriul lui James Brown in 2006.

Ceremonia de la Staples Center a fost precedata de un serviciu funerar la capela cimitirului Forest Lawn, unde au participat circa 100 de persoane, cei mai multi membri ai familiei artistului.

Autoritatile au avut si un plan de rezerva, care prevedea ca sicriul sa poata fi transportat cu un elicopter la Staples Center, in cazul in care ar fi existat o problema cu securitatea.