Michael Jackson, "regele muzicii pop", va fi inmormantat marti, in cadrul unei ceremonii private la Los Angeles, dupa ce fanii, o serie de vedete si prieteni ai sai ii vor aduce un ultim omagiu. Ceremoniile vor fi urmarite de sute de milioane de persoane din lumea intreaga.

Autoritatile din Los Angeles au anuntat luni ca funeraliile starului la care vor participa doar cei din familie, vor avea loc la ora 17:00 GMT (20:00 ora Romaniei), la cimitirul Forest Lawn, din Hollywood. Televizunile americane au prezentat, luni seara, imagini cu membrii familiei mergand la cimitir. Site-ul TMZ scrie ca se crede ca acolo a fost depus Michael noaptea trecuta. O multime de politisti si forte de ordine sunt in acel loc.

Informatia privind locul inmormantarii lui Michael Jackson nu a fost deocamdata confirmata de familia cantaretului, alimentand speculatiile ca in ultimul minut s-ar putea produce o surpriza. Potrivit TMZ.com si Access Hollywood, Michael va fi ingropat intr-un sicriu placat cu aur, in valoare de 25.000 de dolari. Acesta a fost comandat la aceeasi firma care a produs si sicriul lui James Brown in 2006.

In schimb, ceremonia de omagiere publica a lui Michael care se va desfasura la Staples Center in centrul orasului Los Angeles este sigura. Presa americana scrie ca trupul neinsufletit al artistului nu va fi adus la ceremonia de la Staples Cente caci Michael va fi inmormantat inaintea acesteia.

Evenimentele de la Staples Center sunt prevazute sa dureze o ora si jumatate si vor fi transmise in direct de sute de televiziuni din toata lumea, urmand sa fie vizionate de sute de milioane de telespectatori.

Numerosi artisti cu care Michael a colaborat se vor reuni pentru a-i aduce un ultim omagiu. Intre acestia: Mariah Carey, Stevie Wonder, Lionel Richie, Jennifer Hudson, Shaheen Jafargholi, Smokey Robinson si starul R&B Usher.

Baschetbalistii "Magic" Johnson si Kobe Bryant, actrita Brooke Shields, fosta iubita a cantaretului vor fi prezenti.

11.000 de fani vor putea asista la ceremonia de la Staples Center si inca 6.500 o vor putea urmari pe ecrane gigant instalate in sala alaturata din Teatrul Nokia.

Michael Jackson a murit in 25 iunie la Los Angeles, cu putin inainte de a sustine o serie de 50 de concerte la Londra care ar fi urmat sa marcheze marea sa retragere de pe scena.

Averea starului, controlata temporar de doi prieteni ai sai

Un tribunal din Los Angeles a decis, luni, ca doi dintre cei mai vechi prieteni ai lui Michael Jackson sa controleze averea acestuia, anunta CNN. La 29 iunie, imediat dupa moartea artistului, mama lui Michael Jackson fusese numita administrator al bunurilor sale.

Doua zile mai tirziu, cei doi prieteni ai starului muzicii pop au prezentat un testament al lui Michael Jackson care le dadea dreptul sa administreze averea acestuia.

Cei doi co-executori ai testamentului realizat inca din 2002 de starul muzicii pop sint John Branca - avocatul personal al lui Michael Jackson, si John McClain - un cunoscut manager din industria muzicala.