Presedintele Barack Obama le-a transmis americanilor, cu ocazia Zilei Nationale a Statelor Unite, ca, desi timpurile sunt grele, vor reusi sa depaseasca acest moment dificil, gratie spiritului intreprinzator specific natiunii, relateaza AFP.

"Trebuie sa facem fata unei serii de provocari de o amploare fara percedent pentru epoca noastra", a spus presedintele, in cadrul alocutiunii saptamanale adresate americanilor, carora le-a reamintit ca SUA sunt implicate "in doua razboaie si o batalie impotriva unei profunde recesiuni".

Barack le-a cerut americanilor sa sustina reformele pe care le promoveaza administratia pe care o conduce, fie ca este vorba despre educatie, sanatate, protectia mediului sau energie.

Dar liderul de la Casa Alba a transmis si un mesaj mai pozitiv audientei, care profita de week-end-ul prelungit pentru a face gratare sau pentru a participa la sarbatorile organizate in toata tara, cu ocazia Zilei Nationale.

"Noi nu suntem un popor caruia ii este frica de viitor. Noi suntem poporul care reuseste sa faca lucrurile sa se intample. Si, de acest 4 iulie, trebuie inca o data sa facem apel la aceasta trasatura de caracter", a spus el.