Evreii si arabii ar trebui sa incerce sa se tina departe unii de altii. Este sfatul transmis de ministrul israelian al Locuintelor, in cadrul unei conferinte de presa ce a reunit asociatiile de avocati israelieni. Mai exact, Ariel Attias a declarat joi seara, la Tel Aviv: "Cred ca evreii si arabii ar trebui sa se abtina sa coabiteze", scrie AFP.

"Arabii nu au unde sa locuiasca, asa ca achizitioneaza apartamente in cartiere evreiesti, ceea ce provoaca neintelegeri inevitabile", a explicat ministrul. Facand in mod clar referire la comunitatea araba din Israel, Ariel Attias a precizat ca regreta si "cresterea unei populatii care nu iubeste Statul Israel".

Potrivit AFP, Israel numara 1,2 milioane de cetateni arabi, la o populatie totala de 7,3 milioane. In replica, deputatul arab israelian Ahmed Tibi a declarat ca "acest ministru (Ariel Attias, n.red.), caruia guvernul ar face bine sa-i aloce cat mai repede resursele, incita la rasism, prezentand cetatenii arabi ca pe o amenintare venita din strainatate".