Coreea de Nord a lansat joi inca doua rachete cu raza scurta de actiune, in largul coastei de est, au anuntat responsabili militari sud-coreeni, citati de AFP. Rachetele au fost lansate la orele 08:20 GMT si 09:00 GMT dintr-o locatie aflata in apropiere de portul Wonsan din estul Coreei de Nord.

Marti, secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, aflat la Tokio, a facut apel la Coreea de Nord sa se abtina de actiuni ce ar agraveze situatia tensionata din regiune.

Miercuri, in schimb, Coreea de Nord a anuntat ca va efectua manevre militare toata luna iulie, avertizand Japonia sa nu se aproprie de regiunile sale de coasta in aceasta perioada.

Coreea de Nord a lansat o prima racheta in directia Japoniei la 5 aprilie. Cel de-al doilea test nuclear a avut loc la 25 mai, inainte de a lansa mai multe rachete cu raza scurta de actiune. Actiunile au provocat indignarea comunitatii internationale si au dus la noi sanctiuni din partea ONU.

SUA au anuntat ca iau in calcul posibilitatea unui tir de racheta cu raza lunga de actiune nord-coreean catre Hawaii, probabil la 4 iulie, Ziua Independentei Statelor Unite, prilej de mare sarbatoare.