Tatal tinerei care a suprevietuit miraculos dupa prabusirea aeronavei Airbus in largul Insulelor Comore, in Oceanul Indian, a declarat miercuri ca fata sa i-a spus ca nu a simtit nimic si s-a trezit direct in apa, relateaza CNN.

"Nu a simtit nimic. S-a trezit in apa", a declarat Kassim Bakari, pentru un post de radio francez.

"A reusit sa se mentina la suprafata dupa ce s-a agatat de ceva", a continuat el, adaugand ca tanara i-a spus ca a fost pur si simplu aruncata din avion.

O clavicula rupta, cateva arsuri si taieturi

Adolescenta Baya, care locuieste in Marsillia, a scapat doar cu cateva taieturi, arsuri la genunchi si o clavicula rupta, dupa ce avionul Aribus A310 al companiei aeriene Yemenia s-a prabusit in apele Oceanului Indian, in timp ce incerca sa aterizeze pe aeroportul din Moroni.

Un chirurg din Moroni a precizat ca tanara se simte bine. "Nu este in pericol. Este foarte calma, avand in vedere socul pe care l-a sufert", a declarat Ben Imani, pentru Reuters.com.

Kassim Bakari a afirmat ca sotia si fiica plecasera inspre Insulele Comore pentru a-si vizita rudele.

"Cand am vorbit cu ea la telefon, am intrebat-o ce s-a intamplat si ea mi-a spus: 'Tati, nu stiu ce s-a intamplat, avionul a cazut in apa si eu m-am trezit in apa ... inconjurata de intuneric. Nu vedeam nimic'", a declarat Bakari.

Unul dintre membrii echipelor de salvare a declarat pentru postul de radio Europe 1 ca fata a fost zarita in apele oceanului, alaturi de cadavre si resturi de avion, la doua ore dupa prabusirea aeronavei.

"Am incercat sa-i aruncam o vesta de salvare. Nu a prins-o. A trebuit sa sar in apa pentru a ajunge la ea", a povestit el, pentru AFP.

"Tremura in continuu. Am pus paturi pe ea. I-am dat apa calda, indulcita cu zahar".

Tanara nu stie ca mama sa a murit

Bakari povesteste ca nu mai avea nicio speranta sa-si vada vreodata fata sau sotia, dupa ce a aflat vestea prabusirii.

"Este o fata foarte, foarte timida. Niciodata nu mi-am imaginat ca o sa reuseasca sa supravietuiasca in acest mod. Nu pot spune ca este un miracol, este doar vointa lui Dumnezeu."

Bassim Bakari a adaugat ca tanara i-a spus ca mama sa traieste. "Cand am vorbit cu ea, m-a intrebat de mama. I-au spus ca mama sa se afla in camera alaturata, pentru a nu o traumatiza si mai mult. Dar nu este adevarat. Nu stiu cine o sa o anunte".

Tanara urmeaza sa fie adusa in Franta, imediat ce starea de sanatate ii va permite.