Un avion Boeing 737, apartinand companiei American Airlines si avand 140 de persoane la bord, a fost nevoit sa efectueze, marti, o aterizare de urgenta pe aeroportul LaGuardia din New York, dupa ce aparatul a intrat in coliziune cu o pasare, relateaza presa locala, citand autoritatile aeroportuare.

Zborul American Airlines 1256, de la Miami la New York, a intampinat probleme tocmai cand aeronava se apropia de aeroport. Avionul a fost lovit de o pasare la cateva sute de metri inaltime si a fost nevoit sa efectueze o aterizare fortata, a declarat Arlene Salac, purtatoare de cuvant a Administratiei Federale a Aviatiei.

Aparatul Boeing 737-800, care transporta 135 de pasageri si cinci membri ai echipajului, a aterizat in siguranta, fara incidente. Acesta a trebuit, insa, remorcat pana la poarta de debarcare. Potrivit purtatoarei de cuvant a companiei American Airlines, Andrea Huguely, avionul a suferit o scurgere hidraulica, a fost scos din uz si se afla in revizie.

Coliziunile dintre aeronavele comerciale si pasari in zbor nu sunt un lucru neobisnuit: numai pe aeroportul new-yorkez LaGuardia au avut loc aproape 100 de incidente de acest gen, in 2008.

In luna ianuarie a acestui an, un aparat al US Airways cu 155 de persoane la bord a aterizat fortat in raul Hudson, dupa ce a lovit un stol de pasari la decolarea de pe aeroportul LaGuardia. Cursa 1549 avea ca destinatie orasul Charlotte din Carolina de Nord. Pilotul Chesley B. "Sully" Sullenberger III a fost laudat pentru manevrele efectuate, care au permis ca toate persoanele aflate la bord sa fie salvate.