Un medicament foarte puternic, folosit pentru anesteziile chirurgicale, a fost gasit in casa megastarului Michael Jackson, dupa moartea acestuia, anunta AFP. Substanta - Propofol - nu poate fi livrata decat personalului medical. Potrivit unei surse citate de site-ul TMZ.com, "este imposibil ca un asemenea medicament sa fie prescris pentru utilizarea la domiciliu".

"Unul dintre principalele efecte secundare ale Propofolului este stopul cardiac, daca medicamentul este administrat in acelasi timp cu analgezice", a precizat sursa contactata de TMZ.com. "Oricum, Propofol este atat de puternic incat poate provoca si singur un stop cardiac". O fosta infirmiera de-a lui Michael Jackson, Cherilyn Lee, a declarat luni pentru CNN ca starul pop a facut presiuni asupra ei sa-i faca rost de Diprivan, numele generic al Propofolului.

Femeia a dat asigurari, insa, ca nu a dat curs presiunilor starului si ca nu i-a furnizat o astfel de substanta. Infirmiera a precizat, insa, ca o persoana din anturajul starului i-a cerut acelasi medicament, cu patru zile inainte de moartea lui Michael Jackson. Cherilyn Lee a declarat ca a refuzat si de data aceasta, spunandu-i ca medicamentul poate fi foarte periculos.

Mai multi prieteni si apropiati de-ai lui Michael Jackson au declarat ca megastarul avea acces fara probleme la medicamente eliberate cu prescriptie medicala, sugerand ca acestea ar putea avea un rol important in decesul sau.