Marina si Aviatia braziliana au anuntat ca pun capat cautarilor victimelor si resturilor avionului Air France care s-a prabusit in Atlantic in noaptea de 31 mai spre 1 iunie, avand 228 de persoane la bord, relateaza AFP.

Decizia a fost luata pentru ca autoritatile braziliene cred ca ceea ce ar mai putea gasi in ocean ar fi "nesemnificativ".

"De noua zile nu a mai fost gasit niciun cadavru", a explicat locotenent-colonelul Henry Munhoz intr-o conferinta de presa de la Recife (nord-est).

Operatiunile, conduse cu ajutorul unor vase franceze si avioane spaniole si americane au permis recuperarea din ocean a 51 dintre cele 228 de victime ale accidentului, de 32 de nationalitati, inclusiv o romanca. In total au fost recuperate peste 600 de fragmente din avion si corpuri.

Cauzele accidentului raman in continuare necunoscute. Biroul francez de anchete si analize (BEA), insarcinat cu ancheta tehnica privind disparitia avionului Airbus a anuntat joi ca va prezenta un "prim raport factual" in 2 iulie, la Paris.

Cutiile negre ale avionului, decisive pentru a lamuri cauzele accidentului, sunt in continuare cautate de marina franceza, care a trimis la fata locului vase si un submarin nuclear. Totusi, potrivit BEA, cautarile vor continua dincolo de 30 iunie, data pana la care cutiile negre ar trebui, teoretic, sa emita un semnal.