Sotia liderului opozitiei iraniene Mirhossein Mousavi, Zahra Rahnavard, ar fi fost arestata miercuri, dupa ce i-a indemnat pe manifestanti sa nu renunte la proteste, sustine cotidianul The Independent.

Zahra Rahnavard, care a devenit o figura cunoscuta dupa ce a aparut alaturi de sotul sau in campania electorala pentru recentele alegeri - gest fara precedent in politica Iranului, a criticat prezenta fortelor armate pe strazile Teheranului, insistand asupra faptului ca opozitia are dreptul constitutional de a organiza manifestatii in strada. Ea a adaugat ca regimul de la Teheran nu ar fi trebuit sa reprime aceste manifestatii, ca si cum "ar fi fost instituita legea martiala", a subliniat sotia lui Mirhossein Mousavi.

Ea a postat toate aceste afirmatii pe site-ul sotului sau, miercuri, cerand, in plus, si eliberarea manifestantilor arestati dupa alegeri. Pana in seara zilei de miercuri au aparut, insa, informatii, neconfirmate din cauza cenzurii din presa, ca sotia liderului opozitiei ar fi fost arestata.

De altfel, unul dintre apropiatii presedintelui Ahmadinejad, presedintele Comitetului Judiciar din Parlament, Ali Shahrokhi, a cerut, anterior, arestarea Zahrei Rahnavard.

Si consilierul juridic al lui Mirhossein Mousavi, Ardeshir Amir Arjomand, a fost arestat alaturi de sutele de protestatari retinuti in urma manifestatiilor izbucnite in Iran dupa alegerile din 12 iunie, cand Mahmoud Ahmadinejad a fost declarat castigator.

Numarul exact al protestatarilor arestati nu este cunoscut, insa se vehiculeaza ca ar fi vorba despre aproximativ 550 de oameni.