Un grup de circa 200 de iranieni protesteaza miercuri, in sudul Teheranului, impotriva realegerii presedintelui Mahmoud Ahmadinejad, a declarat un martor pentru Reuters, precizand ca nu au existat ciocniri cu politia pana in prezent.

"Aproximativ 200 de oameni s-au adunat langa cladirea Parlamentului pentru a protesta impotriva rezultatului alegerilor. Nu vad nicio ciocnire cu fortele de ordine", a afirmat sursa citata.

Politia intervine in forta

Politia iraniana a intervenit in forta impotriva protestatarilor, folosind bastoane si gaze lacrimogene. Martori citati de Reuters afirma ca nu au existat victime

Potrivit mesajelor postate pe Twitter, fortele de ordine au tras mai multe focuri de arma in aer.

Surse citate de Sky News afirma ca mai multi protestatari au raspuns violent la atacurile politiei, in timp ce altii au ales sa fuga pentru a se regrupa intr-o alta piata din Teheran, Sepah Square, aflata la circa un kilometru distanta.

Televiziunea de stat: renumararea partiala certifica rezultatele

Televiziunea iraniana de stat sustine ca o renumarare partiala a voturilor din 12 iunie certifica rezultatul initial si victoria lui Mahmoud Ahmadinejad.

Press TV, televiziunea de stat in limba engleza, titra: "Iran: renumararea partiala a voturilor certifica rezultatele alegerilor", fara a oferi insa detalii suplimentare.

Karoubi: Noul guvern este ilegitim, votul trebuie anulat

Candidatul moderat Mehdi Karoubi a respins insa rezultatul alegerilor si a afirmat ca noul guvern este "ilegitim".

"Nu accept rezultatul si, de aceea, consider ilegitim nou guvern. Din cauza neregulilor constatate, votul trebuie anulat", a scris Karoubi, pe site-ul sau de internet.