Coreea de Nord a amenintat miercuri ca, daca Statele Unite ale Americii incep un alt razboi, vor sterge aceasta tara definitiv de pe harta lumii, relateaza AP. Amenintarea Phenianului vine pe fondul ingrijorarilor tot mai mari ale occidentalilor privind intentia puterii comuniste de a testa noi rachete in zilele urmatoare.

"Daca americanii imperialisti vor incepe un nou razboi, armata poporului din Coreea va sterge de pe harta lumii agresorul, de aceasta data definitiv", a anuntat agentia oficiala de presa a Coreei de Nord.

Avertismentul vine cu putin timp inainte de aniversarea a 59 de ani de la inceputul razboiului de trei ani din peninsula Coreeana, incheiat in 1953 cu un armistitiu, si nu un tratat de pace.

In largul Chinei, un distrugator american monitorizeaza traseul unui vapor coreean suspectat ca ar transporta ilicit arme din Myanmar.

Nava Kang Nam a parasit portul Nampo acum o saptamana, urmarita indeaproape de distrugatorul John S. McCain.

O rezolutie a Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite cere statelor membre sa inspecteze orice incarcatura suspecta. Coreea de Nord a avertizat ca orice interceptare va fi considerata drept declaratie de razboi si a acuzat miercuri SUA ca incearca sa provoace un nou razboi coreean.

Statele Unite au in prezent 28.500 de militari in Coreea de Sud.