Italia va suspenda temporar aplicarea prevederilor Acordului Schengen, din cauza reuniunii G8 care va avea loc la L'Aquila in perioada 8-10 iulie, informeaza MAE. Prin urmare, intre 28 iunie si 15 iulie toti cetatenii statelor membre ale UE vor fi supusi controlului actelor de identitate la frontiera italiana.

Pentru a garanta siguranta cetatenilor si a delegatiilor participante la summit, Ministerul italian de Interne a solicitat introducerea temporara a controalelor la frontierele interne, conform prevederilor art. 23 din Regulamentul CE 562/2006. Conditiile cerute pana acum pentru intrarea si sederea pe teritoriul italian raman valabile.

Romanii prezentau oricum actele de identitate la intrarea pe teritoriul italian prin aeroporturi, intrucat Romania nu este inca un stat membru al zonei Schengen, insa la trecerea frontierei terestre nu mai erau solicitate actele de identitate, intre statele membre, adica incepand cu Ungaria, granita estica in acest moment a spatiului Schengen. Potrivit noii reglementari temporare, vor exista controale la frontierele italiene.

Mai multe informatii, aici.