Familia unui tanar iranian in varsta de 19 ani, ucis sambata, in timpul protestelor care au urmat alegerilor din aceasta tara, trebuie sa plateasca 3.000 de dolari, contravaloarea gloantelor folosite pentru ca tanarul sa fie impuscat, pentru a putea recupera de la morga trupul neinsufletit al acestuia, relateaza Wall Street Journal.

Tatal tanarului le-a explicat angajatilor de la morga ca nu are acesti bani si a cerut o scutire de la plata acestei "taxe", motivand ca este veteran al razboiului dintre Iran si Irak. In cele din urma, autoritatile au acceptat sa predea familiei trupul neinsufletit al tanarului fara plata acestei taxe, insa au pus conditia ca inmormantarea sa nu aiba loc la Teheran.

Tanarul Kaveh Alipour a fost impuscat sambata, cand se intorcea de la un curs de actorie. El a fost prins in mijlocul ciocnirilor violente dintre protestatari si fortele de ordine. Tanarul in varsta de 19 ani a fost impuscat in cap in timp ce traversa o intersectie din centrul Teheranului.

Detaliile mortii sale raman incerte, in conditiile in care tanarul era singur cand a fost impuscat. Kaveh Alipour nu era, insa, implicat in niciun fel de activitate politica si nu luase parte la protestele care au urmat alegerilor din Iran.