O banda de pensionari germani bogati a rapit si torturat un consultant financiar, dupa ce le-a pierdut economiile de 2,5 milioane de euro, in timpul crizei financiare. Supranumiti de politie "Banda Geritol" - dupa numele unor medicamente folosite la artrita - batranii l-au rapit pe James Arnburn si l-au supus unui interogatoriu timp de patru zile, relateaza tabloidul Daily Mail. Si nu s-au oprit aici: l-au ars cu tigara, l-au batut cu piciorul unui scaun, dupa care l-au legat.

Consultantul, in varsta de 56 de ani, a declarat ca doi dintre cei care l-au rapit, unul de 74 de ani si celalalt de 60 de ani, l-au scos din casa, l-au legat cu scotch, l-au pus in portbagajul unei masini si l-au dus pe malul lacului Chiemsee, in Bavaria. "Ii cunosteam de 25 de ani. Nu aveam niciun motiv sa ma tem. Dar cand am ajuns acasa, am fost surprins din spate si lovit", a povestit consultantul de la Digitalglobalnet.

Dupa cele patru zile de teroare, James Arnburn s-a ales cu doua coaste rupte. "Le-am spus ce le explicasem si inainte, ca din cauza conditiilor de pe piata, din pacate banii s-au dus. Din nou m-au amenintat ca ma vor omori. Frica de moarte e de nedescris. Nu credeam ca o sa scap cu viata", a povestit el. In cele din urma, barbatul le-a propus sa-l lase sa trimita un fax la o banca din Elvetia, pentru a putea face rost de bani. Dar in josul paginii, barbatul le-a cerut celor de la banca sa sune de la politie.

Aventura e departe de a se fi terminat cu acest apel la ajutor. Crezand ca a prins un moment de neatentie, James Arnburn a incercat sa fuga, a sarit gardul casei si a luat-o prin ploaie. Batranii nu s-au lasat, insa, mai prejos si l-au urmarit cu masina, l-au prins si l-au sechestrat din nou. In cele din urma, un comando al trupelor speciale a intervenit si l-a eliberat, dupa ce bancherii din Elvetia au alertat politia.

Acum, batranii risca fiecare pana la 15 ani de inchisoare. Iar consultantul a aflat ca banii pierduti erau obtinuti ilegal si nu fusesera declarati.