Organizatia terorista al-Qaeda nu ar ezita sa foloseasca armele nucleare ale Pakistanului impotriva Statelor Unite, daca ar fi in pozitia de a face acest lucru, a declarat unul dintre liderii gruparii, intr-o inregistrare radiofonica citata de Reuters.

Pakistanul a demarat o ofensiva impotriva talibanilor din Valea Swat in luna aprilie, dupa ce influenta tot mai mare a aliatilor al-Qaeda intr-un district situat la de 100 km in nord-vestul capitalei Islamabad a amplificat temerile legate de faptul ca aceasta putere militara nucleara ar putea cadea in mainile militantilor islamisti.

"Cu voia Domnului, armele nucleare nu vor cadea in mainile americanilor si mujahedinii le vor captura si le vor folosi impotriva Americii", a declarat Mustafa Abu al-Yazid, liderul al-Qaeda in Afganistan, intr-un interviu acordat televiziunii arabe Al Jazeera.

Abu al-Yazid a raspuns astfel unei intrebari legate de reactia SUA in cazul in care militantii islamisti ar putea prelua controlul armelor nucleare.

"Ne asteptam ca armata pakistaneza sa fie infranta (in Valea Swat) ... si acest lucru se va intampla in toata lumea, cu voia lui Dumnezeu".

'Strategia noastra - sa lovim capul tiraniei'

Intrebat despre planurile al-Qaeda, liderul egiptean a spus: "Strategia organizatiei in perioada urmatoare este aceeasi ca intotdeauna: sa lovim capul sarpelui, capul tiraniei - Statele Unite".

"Aceasta sarcina poate fi realizata prin lupta continua pe fronturile deja deschise si, de asemenea, prin deschiderea de noi fronturi, de o maniera care sa serveasca interesele Islamului si ale lumii musulmane, prin cresterea numarului de operatiuni militare, care vor secatui financiar adversarul".

Liderul militar a sugerat ca numirea unui nou lider al-Qaeda in peninsula Araba, in persoana lui Abu Basir al-Wahayshi, ar putea revigora campania organizatiei in Arabia Saudita, cel mai mare exportator de petrol al lumii.

"Scopul nostru este America... si petrolul pe care ei il fura pentru a castiga forta de a lovi mujahedinii si musulmanii".

Abu al-Yazid, cunoscut si ca Abu Saeed al-Masri, afirma ca al-Qaeda va continua "operatiunile la scara larga impotriva inamicului" - termen folosit pentru desemnarea Statelor Unite.

"Am cerut si cerem ca toate filialele al-Qaeda sa indeplineasca astfel de operatiuni", a subliniat el.

Armistitiu pe 10 ani cu SUA, daca americanii isi retrag trupele si nu mai sprijina Israelul

Mustafa Abu al-Yazid a declarat ca al-Qaeda ar fi de acord cu un armistitiu de zece ani cu SUA daca Washingtonul este de acord sa-si retraga trupele din statele musulmane si inceteaza sa sprijine Israelul si guvernele pro-occidentale din natiunile musulmane.

Intrebat ce se intampla cu liderii de varf ai organizatiei, el a afirmat: "Laudat fie domnul, seicul Osama (bin Laden) si seicul Ayman al-Zawahri sunt in siguranta, dar nu vom spune unde se afla; mai mult, nu stim unde se afla, dar suntem in permanent contact cu ei".