Air France va oferi un avans de 17.500 de euro familiilor celor 228 de victime ale accidentului de avion produs la 31 mai deasupra Oceanului Atlantic, a anuntat vineri directorul executiv al companiei, citat de AFP. Avocatii companiei vor contacta familiile victimelor pentru a se asigura ca banii ajung in mainile lor.

228 de persoane din 32 de tari si-au pierdut viata dupa ce avionul de tipul Airbus 330, care efectua o cursa Rio de Janeiro-Paris, s-a prabusit in Oceanul Atlantic.

"Vom fi foarte concentrati pe acordarea unui prim avans de 17.500 de euro platit pentru fiecare victima", a declarat directorul executiv al Air France, Phillipe Gourgeon, adaugand ca acceptarea banilor nu este conditionata de vreun lucru. El a afirmat ca contactarea familiilor nu este o misiune usoara.

Gourgeon a spus ca firma sa intentioneaza sa organizeze un memorial pentru toate victimele accidentului aviatic.

Decizia companiei aviatice franceze de a acorda avansul de 17.500 de euro a venit in contextul in care mai multe familii ale victimelor accidentului din 31 mai au acuzat Air France de "lipsa de simpatie" si de faptul ca nu le-au oferit la timp informatii legate de ancheta privind cauzele accidentului.

Phillipe Gourgeon a spus ca obiectivul esential in acest moment este acela de a gasi cutiile negre ale aparatului prabusit in ocean.