Un alt membru al guvernului britanic demisioneaza pe fondul desfasurarii disputei cheltuielilor, care a subminat respectul public pentru politicieni. Este vorba despre secretarul de stat Kitty Ussher. Decizia survine in urma publicarii unei scrisori, potrivit careia s-a sustras de la plata taxelor de vanzare a unei proprietati. Acest fapt nu este ilegal, insa este privit ca un comportament inacceptabil pentru un demnitar.

La cateva minute dupa aceasta demisie, Downing Street a anuntat ca Ussher va fi inlocuita cu Sarah McCarthy-Fry, care a detinut pana acum functia de secretar de stat pentru Comunitati.

Scandalul cheltuielilor reuseste din ce in ce mai mult sa destabilizeze politica britanica. BBC noteaza ca, pana in prezent, dezvaluirile si afirmatiile in legatura cu acest subiect au fost esentiale pentru informatiile din ziare, in special pentru Daily Telegraph. In aceste conditii, Parlamentul de la Londra a decis sa publice cheltuielile tuturor membrilor guvernului, iar volumul imens de material informativ va atrage dupa sine cercetari de amploare.