Un analist militar american a declarat ca Statele Unite ar trebui sa bombardeze Coreea de Nord, inainte ca regimul de la Phenian sa lanseze un atac impotriva SUA sau a aliatilor lor din regiune. Lt.col. in rezerva Robert Maginnis a afirmat ca una dintre tinte ar putea fi rachetele Taepodong-2, despre care serviciile de informatii occidentale sustin ca ar putea fi lansate in viitorul apropiat.

Maginnis a spus ca SUA trebuie sa ia "alte masuri agresive" impotriva "acestei mici tari agresive" care, prin detinerea bombei nucleare, ar putea destabiliza intreaga regiune, cu "efecte devastatoare" nu doar asupra Statelor Unite, ci si a Chinei si Japoniei.

Site-ul Gawker precizeaza ca Robert Maginnis, care acuma ofera consultanta militara, a fost unul dintre inaltii ofiteri americani care in 2002 au afirmat ca regimul lui Saddam Hussein detine arme de distrugere in masa.

Vicepresedintele american, Joe Biden, a declarat, duminica, ca Statele Unite vor aplica ultima rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU legata de Coreea de Nord, care prevede blocarea, daca e necesar, a transporturilor de arme. Documentul, aprobat cu 15 voturi "pentru" si niciunul impotriva, extinde si intareste sanctiunile impotriva Coreii de Nord. Rezolutia a fost adoptata ca raspuns la recentul test nuclear realizat de catre guvernul de la Phenian, dupa lansarile repetate de rachete si dupa ce Coreea de Nord a amenintat navele americane si sud-coreene aflate in apropierea apelor sale teritoriale.

Regimul comunist de la Phenian a avertizat ca orice interdictie impotriva vapoarelor sale va fi considerata un "act de razboi".

Joe Biden a spus ca folosirea de catre Coreea de Nord a armelor nucleare reprezinta "o amenintare serioasa la adresa lumii, in special a statelor din Asia de est".