Un vanzator dintr-un magazin din Gary, statul american Indiana, a fost impuscat mortal in plina zi, in timpul unui jaf, fara ca vreunul dintre clienti sa intervina, informeaza CBS. Cazul are foarte multe asemanari cu cel prezentat marti de ziarul italian Il Mattino, in care un tigan roman a fost impuscat intr-o statie de metrou la Napoli, pe 26 mai in timpul unei rafuieli a mafiei italiene. Niciunul dintre cei prezenti nu a sarit in ajutorul romanului ranit, care a murit dupa o jumatate de ora.

Magazinul a fost jefuit duminica, in plina zi, de patru barbati. Unul dintre jefuitori a mers dupa tejghea si i-a cerut vanzatorului, Gurjeet Singh, sa-i dea banii. Imediat insa atacatorul a tras un foc de arma, impuscandu-l pe Singh in gat.

"A fost un gest lipsit de sens. Toate crimele sunt lipsite de sens, insa din ce am aflat noi vanzatorul nu s-a opus solicitarii infractorului. Nu trebuia sa se sfarseasca asa", a declarat comandantul politiei din Gary, Anthony Titus.

Titus a declarat insa ca si mai lipsita de sens a fost lipsa de reactie a clientilor, care se aflau in preajma.

Politia a declarat ca mai multi oameni au fost martori la crima, insa unul singur a sunat la numarul de urgenta 911 pentru a cere ajutorul politiei. Unii dintre clienti au intrat in magazin dupa ce Singh a fost impuscat insa niciunul dintre ei nu a telefonat politiei. "Era un om care zacea acolo. Nimeni nu s-a gandit sa sune la 911 sau sa verifice daca victima era ok", a declarat comandantul politiei.

Ziarul italian Il Mattino publica marti secvente din filmul mortii unui roman, Petru Barladeanu. Acesta a fost impuscat intr-o statie de metrou la Napoli, pe 26 mai in timpul unei rafuieli a mafiei italiene. Romanul a cazut si cu ultimele puteri s-a refugiat in pasajul de la metrou. Ranit in picior si in torace, Petru a cerut ajutorul oamenilor, insa in van. El a murit dupa o jumatate de ora.