Un activist republican din Carolina de Sud a fost nevoit sa-si ceara scuze dupa ce a recunoscut ca a comparat o gorila scapata de la Gradina Zoologica Riverbanks cu "un stramos" al Primei Doamne a SUA, Michelle Obama, informeaza site-ul postului wis10, preluand o informatie dezvaluita de FITSNews.

Comentariul lui Rusty DePass, politician republican si fost candidat pentru Senatul din statul american, a fost postat pe pagina sa de Facebook. DePass, care este consilier al procurorului general din Carolina de Sud, a comentat pe marginea evadarii unei gorile din Gradina Zoologica din Columbia, afirmand ca "sunt sigur ca este doar unul dintre stramosii lui Michelle - probabil inofensiv".

DePass a declarat ca "ii pare rau daca cineva s-a simtit lezat", dupa ce mai multe site-uri au sustinut ca declaratia lui se referea la Prima Doamna a SUA, Michelle Obama.

Politicianul republican a afirmat ulterior ca "declaratia a apartinut ei si nu mie", adaugand ca sotia presedintelui Barack Obama a declarat recent ca "toti suntem descendenti din maimute".

FITSNews precizeaza ca Michelle Obama nu a facut niciodata o astfel de afirmatie.

Comentariul lui DePass a fost scos de pe site-ul de socializare, iar ulterior pagina sa de Facebook a fost complet stearsa.

In februarie, cotidianul New York Post si-a cerut scuze dupa ce a publicat o caricatura ce-l asocia pe presedintele Obama cu o maimuta turbata. Desenul a fost realizat de Sean Delonas si facea referire la un incident petrecut in Connecticut cand un cimpanzeu a atacat violent o femeie.