Statele Unite vor aplica ultima rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU legata de Coreea de Nord, care prevede blocarea, daca e necesar, a transporturilor de arme, a declarat, duminica, vicepresedintele american, Joe Biden, citat de CNN.

"Vom aplica aceasta rezolutie. Acum noi trebuie sa mentinem presiunea", a afirmat oficialul de la Washington.

Documentul, aprobat cu 15 voturi "pentru" si niciunul impotriva, extinde si intareste sanctiunile impotriva Coreii de Nord. Rezolutia a fost adoptata ca raspuns la recentul test nuclear realizat de catre guvernul de la Phenian, dupa lansarile repetate de rachete si dupa ce Coreea de Nord a amenintat navele americane si sud-coreene aflate in apropierea apelor sale teritoriale.

Regimul comunist de la Phenian a avertizat ca orice interdictie impotriva vapoarelor sale va fi considerata un "act de razboi".

Biden a spus ca rezolutia reprezinta o actiune comuna a membrilor Consiliului de Securitate, deosebita de tot ce s-a intamplat pana in prezent. Oficialul american a adaugat ca acest lucru este demonstrat si de faptul ca reprezentantul Chinei, aliat de multa vreme al Coreeii de Nord, a semnat documentul.

Joe Biden a spus ca folosirea de catre Coreea de Nord a armelor nucleare reprezinta "o amenintare serioasa la adresa lumii, in special a statelor din Asia de est".