Un american, membru al retelei teroriste al-Quaida, a lansat un apel la militantii islamisti, membri ai gruparii, sa lanseze atentate impotriva intereselor sioniste si occidentale din lume, intr-o inregistrare video postata sambata pe internet, potrivit AFP.

"Interesele sioniste sunt o tinta legitima pentru noi", afirma Adam Gadahn, cunoscut si ca Azzam Americanul, in inregistrarea video postata pe mai multe site-uri islamiste.

"Atacandu-le, vom aprofunda ranile dusmanului nostru, ii vom insangera economia si asa degradata si vom usura sarcina fratilor nostri mujahedini. Sa continuam jihadul si sacrificiul nostru", mai spune Adam Gadahn. "A spune ca lovirea unor astfel de tinte in afara Palestinei este nelegitima nu poate fi de acceptat de musulmanii rezonabili", adauga Gadahn.

"Eroul" inregsitratii video postate sambata pe internet figureaza pe lista celor mai cautati teroristi din lume de catre FBI, care a promis o recompensa de pana la 1 milion de dolari pentru orice informatie care ar duce la arestarea lui.

In octombrie 2007, Adam Gadahn a fost inculpat de justitia americana pentru tradare, fiind primul caz de acest fel de dupa al doilea razboi mondial. Daca va fi prins, el risca intre 5 ani de inchisoare si pedeapsa cu moartea.

Adam Gadahn este un californian convertit la islamism in anul 1995. Ulterior, el s-a alaturat cauzei lui Osama bin Laden, iar incepand din 2004, a aparut in mai multe inregistrari video ale retelei al-Quaida, postate pe internet. In unele dintre ele, el transmitea felicitari pentru atentatele de la 11 septembrie, iar in altele, indemna la noi atacuri. Din datele FBI, el ar fi parasit Statele Unite in 1998, alegand sa traiasca in Pakistan.