O actrita din industria adulta a fost depistata cu HIV, acesta fiind cel de-al 22-lea caz descoperit in ultimii cinci ani, au anuntat autoritatile medicale din Los Angeles, citate de Reuters. Oficialii au dezvaluit ca, incepand din 2004, au existat 16 cazuri de actori infestati cu HIV care nu au fost facute publice. Dezvaluirea va duce, cu siguranta, la cresterea temerilor legate de imbolnavirea cu SIDA in randul actorilor din industria adulta din SUA.

Oficiali din industria adulta sustin ca analizele facute de actrita au fost finalizate saptamana trecuta, acesta fiind primul caz inregistrat dupa cele cinci din 2004. Departamentul Sanatatii Publice din Los Angeles afirma insa ca in ultimii cinci ani au existat alte 16 cazuri care nu au fost facute publice.

Actrita a fost testata pozitiv in 4 iunie si a jucat in ziua urmatoare intr-un film, inainte de a mai efectua alte doua teste. Cea de-a doua analiza a fost, de asemenea, pozitiva, iar rezultatele celei de-a treia inca nu au fost finalizate.

Dupa cazurile din 2004, cand un actor a infectat trei actrite iar un alt actor a fost depistat si el pozitiv, cei care lucreaza in industria pentru adulti trebuie sa efectueze teste regulate. Cele mai multe analize sunt realizate de catre Adult Industry Medical Healthcare Foundation, care emite "certificate de munca" pentru cei ale caror teste sunt negative. Autoritatile medicale din Los Angeles sustin insa ca AIM Healthcare au refuzat sa coopereze cu ele, refuzand sa o identifice pe actrita cu HIV.

Industria pentru adulti din Statele Unite are o cifra de afaceri anuala de 12 miliarde de dolari. Cele mai multe dintre cele 200 de case de productie se afla in San Fernando Valley, in suburbiile din Los Angeles, avand angajati circa 1200 de actori.