Avionul companiei Air France, care s-a prabusit la 1 iunie in Atlantic, ar fi putut sa se rupa partial in aer inainte de a ajunge in ocean, scrie publicatia braziliana O Estado de Sao Paulo, citata de Bloomberg. Ziarul prezinta declaratiile unor anchetatori, care sustin ca cele 16 cadavre examinate pana in prezent au fost descoperite goale sau doar cu cateva bucati de haine pe ele, ceea ce sugereaza ca vantul le-a smuls imbracamintea. Toate cele 228 de persoane aflate la bordul aparatului Airbus 330 si-au pierdut viata.

Anchetatorii au declarat ca cele mai multe din cele 16 corpuri examinate pana in prezent au fost descoperite complet dezbracate sau doar cu cateva bucati de haine pe ele, ceea ce sugereaza ca vantul le-a smuls imbracamintea. Posibilitatea unei explozii sau a unui incendiu la bordul avionului este, de asemenea, improbabila, deoarece cadavrele nu au semne de arsuri.

O Estado sustine, citandu-i pe anchetatori, ca aproape toate cadavrele au multiple fracturi. Medicii legisti nu au descoperit apa in plamanii victimelor, asa cum s-ar fi intamplat in cazul unui inec.

Publicatia afirma ca trupurile recuperate de nave braziliene si franceze au fost descoperite la 85 de kilometri distanta unele de altele, un alt semn ca aparatul Airbus A330-200 s-a rupt in bucati inainte de a ajunge in ocean.

Reprezentanti ai institutului de medicina legala din Brazilia, care efectueaza autopsii in localitatea Recife, nu au putut fi contactati pentru a comenta informatiile.

La cateva zile dupa prabusire, Le Figaro scria ca o asemenea dezintegrare la o altitudine de 10 000 de metri ar putea avea 3 cauze: fie un fenomen meteo extrem de violent, plauzibil in zona de convergenta intertropicala, fie o depresurizare brusca, fie un atentat terorist.